Fantasy Theme
Thursday, January 31, 2013 | 11:27 AM | 0 weird people
Assalamualaikum....
Haihhh sekejap tinggalkan alam blogger sbb byk assgnment minggu ni :) biasalah kerj bertangguh kan so banyak lah kerja kena buat huk huk. Taktau nak buat mana satu dulu, kalau dh byk sgt last2 sml malas nak buat hahaha. Bila dh byk byk byk pun malaslah nak buat dan malaslah nak pergi kelas hahaha. GILA! Ini semua POYO! hahaha :P

Ok for this topic aku nak cerita pasal fantasy costume. Fantasy costume aku amek sbg topic ni sbb bulan 3 nnt aku ada dinner so theme fantasy. WAaaauuuu! best memang best tp cost baju fantasy tu mahal. hmmm. Jenuh tau nk cari duit nnt T_T mcm manaaaaaa ni!

aku nsk pakai cemni lah nanti hahaha :D

Kitorang sbg sem 2 dan sebagai junior kat sini terpaksa buat persembahan bila time dinner tu. HAAAA memang seronok lah kan! Kitorang pilih musical utk tajuk kitorang nnt ahahaha. Taktaulah nnt mcm mn. Dah lah diorang tk buat training. Haaa seronok ke. 

Lepas raya cina nnt kitorang kena ada pertunjukkan lah sebelum pergi kat mlm dinner tu. Soo i hope everything its gonna be ok. Aku taknak lah jadi pelakon, aku nak jaga lighting jek nanti. hahaha. baru seronok nnt :D Tk payah nak nayang muka kat pentas nnt. Haihhh malu lah. Aku ni dah lah pemalu habih :D gelak!

Haaa dinner tk jalan lg, so pray the best jea lah. Harap dpt berjalan dgn lancar :) Eh aku nak korang tolong rancangkan aku apa fantasy western sekarang boleh? :) Shout kat box tu, tolong2! pleaaaase! *kelip mata* hehehe. Kalau ada dh baca tu shout tau jgn lupa. And aku nak korang tlg suggestkan baju apa aku nak pakai yg cost tk mahal :) Suggest jek, jika suggestion anda terbaik. Anda akan diberi hadiah yg BAIK! hahaha.

Ok lah dh pukul berapa tk tidur lg, tolong ye :) Ok lah, assalamualaikum.


SEM 2 PUNYA CERITA
Thursday, January 24, 2013 | 11:30 AM | 0 weird people

Assalamualaikum........
Hai kawang2, wahhh lama betul ni tak update blog kat sini :) linduu pulee. hikhik. Okok dah lama punya cerita tk update lah kan. Aku nak cakap ni, emmm macam mana lect aku boleh tahu aku ada blog? Segan silu tau iteww *blushingg* suruh siap promote buat bisnes lagi hehe. Sorry miss. Miss ni comeel, ada lesung pipit lagi. Suka tgok muka dia, dia cantiklah, lagi cantik dari aku. eh? hehe :P melbih jap.

Okkkkokook sem 2 kan, tahun baru pule tu. Biasalah, lepas habis exam sem 1 masatu pun terus tk update blog kat sini. Terus lupa bila dh mula berjinak dgn Tumblr. Padahal apa pun takdak. hehe. Sem 2 punya cerita ni punyalah mencabar. Ok kenapa eh. Sebab mencabar lah. Dengan subjek yg byk tu. Hmm, mcm sem lepas tk byk subjek jek kan.

Aku sem ni taktau lah, asyik malas jek nak pergi kelas, rugi tau! Kadan2 fikir tk patut lah buat mcm ni kan. Kang nnt lect bg nama kat HEA, terus kena tata tertib aku kat sini. Dah susah nak sambung degree puleeee kan. hehe. Mengantuk ni sebenarnya.. Nak tukar Background blog malas pulak. Dah malam. Tunggu ex roommate nak ajar tukar background dia tk ajar2 lagi. Aniiiiiiiiiiiiiiiiisssssssss! dah skype lepastu lupa kan. hmm ok tkpe. aku buat sendiri jea nnt. *Talk to my hand*

Bytheway, esok aku balik. sooo, kerja printing bagai jahit semua aku kena siapkan. Project printing aku kali ni aku kena buat kain yg org bawak pergi pantai tu. Apa nama dia, palazo? pagoda? entah mende ntah. Ala2 mcm tu lah. But lupee nama dia. Hari ahad ni kena cari 20 contoh bnd tu. Alaaaaaamak! aku mana ada time tu :( Dah lah kena jadi dayang cousin aku. Dayng? Ok cerita at bawah.

Dayang tu mende? hehe. Dayang jaga org kawen2. hihi. Okok, aku kena jadi dayang. Kira ala mcm pengapit lah kot time cousin aku kawen tu. Korang tahu kan kalau artis kawen then ada budak kecik 2 org tabur bunga kat depan diorang then pakai gaun bagai tu? Haaa lebih kurang mcm tu lah. But still dnt know how it going macam mana. Tgok jek lah. Kalau ada time aku cerita then aku selitkan sikit gambar2 dan butir2 tu. hehe, gambar aku jek lah tp. Cousin aku amek wedding planner about rm10,000 mcm tu lah. 10,000?!!!! wauu, ini mcm artis ni. Entah bila masa dia collect duit dgn future husband dia tu ntah kan. Dan2 habes gitu jek bila kawen. Baik buat sederhana. Alaa 5000 and above jek habes kan. Ni taktau lah kalau skali campur solek je hapee ok letu. Klau cemtu aku pon nak amek kawen nanti. hahahah! Berangan.

Oklah banyak pulak nak cerita dia ni. Nak tidur, esok ada kelas pukul 8 tepat pg. seronok kan? Ok lah, bye, morninght and Assalamualaikum to muslim :)
Dugaan, Keperitan, Kesedihan,
| 9:32 AM | 0 weird people
Assalamualaikum 
Υα Allah, ini dugaan awal tahun 2013 mungkin yang kau telah berikan kepada kami sekeluarga. Abah, hanya kau seorang shj yg menanggung kesakitan itu. Tetapi riak wajahmu masih mampu tersenyum masih mampu untuk menyelindung kesakitan di dirimu itu. Aku simpati melihatmu Abah, badanmu makin lama makin susut kerana kekurangan selera makan. Kesakitan apakah yg Allah berikan kepadamu Abah.


Aku bersimpati terhadapmu Abah, aku hanya menyembunyikan kesedihan ku ini di dalam hati ku. Aku tidak mahu kau terikut sedih sekali meliha anak2 mu ini menangis keranamu. Aku tahu, kesakitan mu itu telah lama kau tanggung dari aku di sekolah menengah lagi. Ya Allah, mungkin ini memang dugaan yang patut kami hadapi sekeluarga.

Abah. maafkan anakmu ini jika aku sudah menyakiti hatimu. Aku sudah banyak membuat silap terhadapmu, membuatmu susah hati, menyusahkan mu dengan memberi duit perbelanjaan aku ke sekolah mahupun di IPTA sekarang. Aku mengharapkan kesihatan abah yang dahulu datang kembali kepada Abah. Sesungguhnya aku rindu melihat abah yang dahulu, yang sihat tanpa kesakitan, yang kuat kudratmu untuk mencari rezeki2 untuk dirimu dan keluarga
Abah, anakmu disini sentiasa mendoakan kesihatan yang baik untuk dirimu. Mudah2 an selepas operation kesakitan mu itu beransur pulih dengan kesihatan yang baik. Amin Ya Allah..


 

Assignment
Wednesday, January 23, 2013 | 3:02 AM | 0 weird people
Assalamualaikum..
Ya Allah minggu ni serius aku kusut serabut nak buat assignment bagai. Boleh menangis lah kejap aku ni huhu. Yelaa mana tk nangis esok nak balik. Tapi kerja diorang nak tgok next week. Nak buat malam ni semua mana mungkin boleh siap semua kan :( Ya Allah mudahan ka dapat mempermudahkan segala urusanku utk kalini :(

Assignment utk subjek FND kena buat 3d pop up card

Haha kejap lagi dah lah nak tgok cerita Setia hujung nyawa. Pernah tgok tk pernah tgok tak? Haaaaa best tau :) Aku suka tgok cerita tu. Taktau kenapa, sbb cerita mcm tu maybe kalau baca dia pny novel lg seronok lah :)

Haihh printing aku tk buat lagi wehhh. Hmm seronok ke aku. Padan muka aku! Last wek taknak dtg, kan dah kena. Hahahaha, bukan sbb taknak dtg lah. act kitorang dh dtg tau, kat luar kelas dah, buat tahu jek lah. Denga suara lect aku Cik raja nama dia tu terus aku patah balik. hahahhaa amekkau!

Aku taktau lh, this sem aku rasa perangai aku teruk kot, nak tau? No need lah kenapa. Teruk lah, malu lah nak cerita kat sini, sbb sini bukan diari kan. hehehe. Tinggal berapa minggu jek lg nak final weh. nak FINAL!!!!!! cuba sedar tu, buat kerja, rajin sikit jadi org kan. hmmm sumpah takut. Harap takde apa, harap takde repeat next sem. Aku harap jugak pointer aku ok dari sem lepas. Aminnn :)

Ok lah, dah maghrib ni. Nak tgok cerita setia hujung nyawa lagipun xD ok bye2! and Assalamualakum. Wish me have a save journey for tomorrow. Nak balik kan. heee :D
I'm Back
Tuesday, January 22, 2013 | 1:25 PM | 0 weird people
Assalamualaikum to Muslims :)
Im here to wrote some stories about my life. Ehemm ehemm :D Haiiii kawang2, lamo doh tk update cerito kat sini. Haihhh amacam? Seronok? Hehe, Lama lah tk update at sini. Biasalah kan dah lama tk bukak. Lupa password katanya :P Ok first aku nk cakap alhamdulillah sebab dah masuk sem 2 :) *clap clap* daaaaaaaan sampai lect aku tahu yg aku da blog. Dia stalker rupanya selama ni hehehe. Sorry miss kalau miss ada terbaca hehe. Miss comel ;D

Haaa dengar kan lagu tu, act dh lama tk update background hehe. Comel kan? Comellah aku. Dah pandai update background bagai ni ;) ahahaha. Ok, esok aku balik? Seronok kan. Shooooooooo sheronok. :D Tak sabar rasanya nak jumpa mak abah. Rindu dgn diorang. :) 

Well tadi aku dah update blog kejap, tapiiiiiii. Tak save. Bapak sedih. So second time ni aku update sikit jek. hehe. tadi pnya pjg cerita lasal project lah dayang lah wedding planner lah. tapi tk save. hehe. Rugi sangat. Nevemind, next week jek aku update okokokok? Aku cerita pasal dayang tu tau. Janji ni :D *angkat tgn* ok set.

Ok lh nak tidur, dah nak pukul 530, ngantuk ni. Esok kelas pukul 8. hehe. Ok bye and assalamualaikum :)
Final Exam
Wednesday, September 26, 2012 | 9:12 AM | 0 weird people
02hb-10-2012
BEL 120

04HB-10-2012
VCL 128

06HB-10-2012
VCL 105

07HB-10-2012
CTU 101

Ok, aku punya exam seminggu jea. tp.... Hari presentation final project aku yg lebih. seriously aku cakap, aku dh mula tension tahap apa sekarang. Korang semua doa-2 kan lah suraiza insan yg lemah lg mmg lemah ni tk tahan mata asyik nak tido jea dr dia kna tido jea. Doa-2 kan lah suraiza dapat jawab final exam ni dgn baik. mudah-2 an. Aminnn~~ :)

Haraplah takde subject yg aku kena repeat next sem, sumpah aku cakap aku takut. Perbezaan dia mmg byk gila dari mcm sekolah. Kalau sekolah alaaa boleh rilek-2 lg baca ke tk baca ke class yg tentukan korang. Tapi u punya inal exam korang kna bayangkan mcm periksa besar masa SPM. itulah final exam setiap sem. ffuuhhh! takutnya Ya Allah. bukan takut apa, takut tk dapat jawab then kena repeat next sem. Ya Allah. selisih malaikat 44, jauhkan lah aku dari kena repeat tu aminnn~ :)
Pengalaman Akhir Sem :)
Thursday, September 20, 2012 | 11:21 PM | 0 weird people
Assalamualaikum w.b.t :)
Alhamdulillah aku dah nak habes sem 1 duduk sini, mudah-2 an aku dapat selesaikan final aku dgn baik dan takde apa-2 repeat or whatever next sem nnt. Mudah-2 an aku dapat dekan this sem, aminnnn :) manalah tahu kan apa yg kita cakap tu akan jadi doa kita :)

Bila dah nak habes sem niaku teringat pulak zaman-2 masa aku mula masuk sini. Mak aihh tepu gila mula masuk sini. haha tapi segalanya berubah bila kita ada kawan :) project aku berlambak tu hah. serious aku cakap banyak jgk guna duit nak akhir sem ni. aku takut pulak kalau-2 duit aku tu tk cukup .aku ni dah mcm segan nak mintak duit dgn parents aku. Yelaaa dari aal sem diorang tanggung aku, sekarang dah dpt ptptn takkan nak mintak lg. nnt diorang ckp apa pulak kan mesti marah. :( 

Hari assesment *taktau eja betol ke tak* nak dekat dah kan. Eishhh serious aku takut kot dgn hari tu. hari kejadian tu aku akan presentation segala kerja-2 drawing-2 aku yg final punya. erghhh sumpah seram >_< papehal korang semua wish me luck ok :) InsyaAllah aku akan buat yg de' best punya dan mudah-2 an aku dpt dekan ke kan :D

Dalam sem ni jgk aku try masuk CBK (Calon Bakal Komander) ok, nak tahu komander dlm apa, komander dlm kesatria yg diwujudkan dalam koko setiap hari isnin. Kalau sesiapa dh masuk u tu diorang tahulah, tp sesiapa yg belum masuk tu korang akan tahu nnt :) Aku mmg try masuk, tp semangat aku sikit-2 mcm patah. faham PATAH SEMANGAT? nak tahu kenapa, dia dlm latihan cbk ni ada lari-2 kawad kena perfect. nnt dia ajarlah kawad tu dlm masa koko setiap hr isnin petang. dia ajar dari awal sem smp nak habes sem then korang kena tekankan pelajaran kawad tu dlm cbk dgn perfect nya!

Aku patah semangat sbb masatu ada test terakhir diorang dalam CBK nak jdk ke BK (Bakal Komander). Bena ni semua diorang uji dr tahap mental korang smp ke fizikal korang mcm mana. kalau kedau-2 tu boleh tahan korang boleh pergi bk. masatu aku test bk, serious penat. Diorang punya uji sumpah mcm kena buli. tp semuatu best, serious best. best sbb apa, best sbb kita dpt pengalaman :) 

Masatu komander-2 ni semua bwk cbk-2 semua masuk test. Ok, diorang punya test masuk padang yg berlecak yg kotor yg busuk tu diorang suruh kawad dulu. Ok takpe, tu aku boleh terima lg lah setakat kasut basah kan. Then dioang boleh pulak suruh baring kat lecak tu yg busuk kotor tu. Diorang suruh buar bumping, then buat fly heli kot tk silap (baring, tgn kaki jgn kena tanah) time tu sakit jgk lah. dah siap ni, komander suruh jogging 3 round dlm satu padang. ok, tahan lg takpe-2. 

Dah siap jogging ada fitness yg berlari bagai buat bumping lompat katak bagailah apalah. Itu seronok lg, last sekali diorang suruh round pecut satu padang sebanyak 5x, tahan tk tahan lah kan. Diorang akan amek 15 terawal yg smp kat komander dulu. Alhamdulillah aku dapat tergolong yg 15 tu tp hampir last lah :D Last test, diorang amek kawad. Kawad aku dah lah sangkut, sangkut. Aku rasa byk yg salah time aku hukum dgn aku buat tu haha. Lantak lah, memang kena marah time tu. Abaikan jek ok. 

Patutnya harini aku ada test lg, tp aku tk pergi sbb bangun lambat. Bagus sght lah tu, smp kelas pon aku lambat pergi. Kelas pukul 8 aku bgun 8.15. haha nak menangis aku kan. Ok, papehal doakan lah aku dapat masuk BK mmg aku nak tp aku tk harapkan sgt. Kalau aku dpt, Alhamdulillah. Kalau tk, takde rezeki. Be chill! Doakan aku (suraiza othaman) dapat jwb final dia, takde yg repeat next sem, mudahan dapat dekan this sem. Amiinnn~

I think smp sini jea aku menaip, nampaknya dh penat.Oklah, Assalamualaikum w.b.t Mulakan hari anda gn senyuman walaupun penuh dgn dugaan :)

Holla! This is my blog. Ini blog suraiza. ok? So be nice on my blog. Don't rude! :) Tak suka tekan button home kat bawah ok? Dah baca please shout kat CBOX! bye :)

CURRENTLY : Alien(s) 
MOOD : i'm happy.


Life Scene
The Author
Holla! I'm Suraiza Othaman, nice name sweetie :P Hahaha sweet 19 ;) Taken Already. Ehemm ehemm and thanks for read my blog dear. A lot Thanks and do follow ok? Jangan lupa shout sekali kat cbox tau. bye, Levchuu.